VITOpolis voor scholen

Ben jij leerkracht en wil je dat jouw leerlingen duurzame technologieën of STEM op een interactieve manier ontdekken? Kom dan met jouw klas naar VITOpolis! Het is gegarandeerd een beklijvende belevenis die je leerlingen niet zal vervelen.

VITOpolis voor jouw klasgroep

  • Alle klassen van de middelbare scholen (1e tot en met 3e graad) zijn welkom, met een maximum van 24 leerlingen per bezoekmoment. 
  • Een klasbezoek duurt ongeveer anderhalf uur.
  • Een VITO-medewerker is aanwezig er om extra duiding te geven bij bepaalde thema’s en om alles in goede banen te leiden. We rekenen wel op jou voor de praktische begeleiding
  • De klas wordt in groepjes verdeeld en elke groep speelt een themamodule uit. Samen komen we tot een eindconclusie en resultaat.
  • Het online educatief materiaal van VITO ondersteunt je bij de voorbereiding van het bezoek aan VITOpolis. 
  • Bekijk de exacte locaties en openingsuren van VITOpolis in jouw buurt en ontdek met welke lokale activiteiten je een bezoek aan VITOpolis kan combineren.

RESERVEER HIER JOUW KLASBEZOEK AAN VITOPOLIS

VITO's educatief materiaal

Op de VITO-website vind je heel wat interessante educatieve info en tools rond een breed gamma aan topics. Om je klasbezoek aan VITOpolis voor te bereiden vind je er alvast ook gerichte informatie rond de thema's die in de pop-up aan bod komen. Klik hieronder op een van de thema's om direct naar het educatief materiaal te gaan. 

AARDOBSERVATIE BINNENLUCHTKWALITEIT CIRCULAIR TEXTIEL CO2 
 PLASTICS VAN AFVAL TOT GRONDSTOF WARMTENETTEN